Motorrijden in de hitte

Ondanks dat in dit bericht enige reclame voorkomt wil ik jullie dit bericht niet onthouden.

Motorrijden in de hitte.
 
De afgelopen dagen krijgen wij veel vragen over motorrijden in de hitte. Hoe houd je het hoofd koel? Een belangrijk punt, want de hitte maakt concentreren en reageren in het verkeer veel moeilijker.

Als je op de motor wilt genieten van het zomerweer, zorg dan dat je drinken mee hebt. Water blijven drinken is echt het belangrijkste. Uitdrogen gaat immers relatief snel op de motor. Tijdens het rijden kan je eventueel een waterrugzak (b.v. een Camelbak) gebruiken. Of neem gewoon een flesje mee, dan heb je meteen een reden af en toe even te stoppen in de schaduw. Ook dat helpt je scherp te houden.
 
Pas je kleding aan, maar gebruik je verstand. Een korte broek, T-shirt en slippers zijn nooit een goed idee. Klinkt logisch, toch hoef je maar om je heen te kijken en je ziet mensen ermee rijden. Er is eindeloos veel goede motorkleding te koop voor warme omstandigheden, waarin je toch veilig onderweg bent. Denk aan doorwaaijassen, motorsneakers en thermo ondergoed. Het allerbest werkt een koelvest onder je motorjack. Onze partner Motorkledingcenter legt je hier uit wat zo’n vest doet.
 
Een koelvest iets voor jou? Bij Motorkledingcenter is voor KNMV-leden het Uniteq Pro-X koelvest nu maar 55 euro in plaats van 72,95 euro. Deze aanbieding is geldig tot en met 21 augustus, alleen in fysieke winkels van Motorkledingcenter. Laat bij de kassa je lidmaatschapspas in de KNMV-app even zien.
 
Heel veel meer tips over rijden in de hitte vind je op ons online platform Motorrijders.nl. Check daar vooral even dit artikel!
 
Tot slot: de tweede helft van de week wordt er regen verwacht. Tijdens die eerste buien na een droge periode kan het verraderlijk glad zijn door viezigheid die van het asfalt spoelt. Houd daar rekening mee als je op de motor stapt.
 
Geniet van het mooie zomerweer!

Duopassagier tijdens inzet

Bij vele inzetten wordt MBS gevraagd om ook motards te leveren voor inzet met een duopassagier (media, jurylid etc.). Met name het geval bij Marathons en Triathlons. In Coronatijd zijn extra aanpassingen vereist.

De KNAU en de NTB hebben een aanwijzing verspreidt onder de juryleden, wedstrijdcommissarissen e.d. om tijdens een dergelijke inzet een helm met scherm of mondkapje te dragen. Ook het bewaren van afstand en het geven van aanwijzingen aan de atleten hoort hierbij. 
Voor motards is het daarom belangrijk toe te zien op deze regels en tijdens de inzet 1,5 m afstand te bewaren met atleten en publiek.

Mogelijk zijn er motards die in dit geval niet wensen te rijden met een duopassagier. 
In het tabblad --INLOGGEN --> MIJN PROFIEL -- is een extra veld aangebracht waarin deze wens wordt aangegeven. Standaard is dat u geen probleem heeft met transport van een duopassagier. Indien dit wel zo is moet u dat via e-mail doorgeven aan het secretariaat ( secretaris@mbsmotards.nl ) die dan de wijziging zal doorvoeren.

Controleer ook de overige gegevens in MIJN PROFIEL.